Loopbaanbegeleiding

Arteveldehogeschool is een door de VDAB erkend loopbaancentrum en aanvaardt loopbaancheques.

Voor wie? 

Herken je jezelf in volgend profiel:

Ben je hooggeschoold en zit je in de eerste 10 jaar van je loopbaan? En zit je met loopbaanvragen zoals:

  • Wat zijn mijn talenten of capaciteiten?
  • Wat kan ik, welke mogelijkheden heb ik?
  • Wat past er echt bij mij en hoe kies ik?
  • Wat vind ik belangrijk in werk?

Jij bepaalt wat je wilt uitzoeken tijdens je loopbaancoaching!


Onze aanpak 

Wij faciliteren jouw pad. Samen bekijken we wat de meest geschikte methodiek is om jouw talent naar boven te halen en te benutten als grondstof voor je ontwikkeling en bloei. We werken dus  talentgericht, via verdiepende gesprekken, oefeningen of tests op maat.

In de praktijk betaal jij 40 euro voor een loopbaancheque van 4 uur. We proberen een antwoord te vinden op jouw loopbaanvraag in 2 of 3 sessies. De duur van één sessie varieert van 1 tot 2 uur.


Door wie? 

Loopbaancoaches Eva Booms en Lobke Dedrie. 

Eva Booms:  "Ik heb Communicatiemanagement gestudeerd in Nederland en ben door mijn stage in Gent terecht gekomen. Ondertussen werk ik 10 jaar op de dienst Studieadvies van de Arteveldehogeschool. Daar begeleid ik laatstejaarsstudenten bij de overgang naar de arbeidsmarkt. Ik geef training over netwerken, talenten, solliciteren, verder studeren. Dit is mijn derde job. Voorheen was ik de go-between in een interimkantoor tussen werkzoekenden en bedrijven en ik heb ook gewerkt in de beeldende kunstensector."

"Verder ben ik geboeid door het verhaal achter iedere persoon en heb oog voor het potentieel in anderen. Ik leer zelf graag door te doen dus wil ik graag ook met jou actiegericht te werk gaan. Tot slot: Je kunt op mij vertrouwen, een woord is een woord!"

Lobke Dedrie: “Meer dan tien jaar geleden ging ik als jonge bedrijfspsychologe aan de slag als coach van studentenvertegenwoordigers. Doorheen mijn loopbaan kon ik mijn coachingvaardigheid verder aanscherpen door het begeleiden van studiekiezers, door het coachen van scholen en het geven van trainingen over talentmanagement, netwerken … “

“Ik ben gefascineerd door de unieke sterke punten die iedereen heeft. Het triggert mij om samen met mensen op zoek te gaan naar hun drijfveren en hoe deze zuurstof kunnen geven in hun leven en job. Het geeft mij plezier om anderen te motiveren en het beste in hen naar boven te halen. Als coach geloof ik sterk in het effect van bewegen tijdens de coachingssessies, in binnen- of buitenlucht.”


Iets voor jou? 

Stap 1

Kom je in aanmerking voor loopbaanbegeleiding? Vraag je loopbaancheque aan op de site van de VDAB.

Stap 2

Neem telefonisch  (T 09 234 90 30) contact op om een afspraak te maken voor een eerste en gratis kennismakingsgesprek. We verkennen jouw loopbaanvraag tijdens deze persoonlijke intake. Deze fase behoort nog niet tot de begeleiding.

Stap 3

Spreekt onze aanpak je aan? Maak dan een afspraak via telefoon (T 09 234 90 30) of e-mail.

Waar en wanneer? 

De coaching vindt plaats op onze campus Hoogpoort (Hoogpoort 15, 9000 Gent). Enkel na afspraak!