Loopbaanbegeleiding

Arteveldehogeschool Loopbaancentrum Zet je in beweging

Arteveldehogeschool is een door de VDAB erkend loopbaancentrum in Gent.


Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Waarom?

  • Wil je een job in lijn met jouw talenten en sterktes?
  • Wil je terug motivatie en enthousiasme voelen in jouw job?
  • Wil je jouw netwerk beter in kaart brengen om een passende job te vinden?
  • Wil je ontdekken of je leidinggevende capaciteiten hebt?
  • Wil je iets nieuws uitproberen maar durf je de stap niet zetten? 

Misschien is loopbaanbegeleiding dan wel iets voor jou! Bij ons ben je zelf aan het roer van wat je wil uitzoeken.

Voor wie?

Iedereen met een bachelor- of masterdiploma is welkom, dus zowel oud-studenten als NIET-oud-studenten. 

Wij aanvaarden loopbaancheques. Ga na op de website van de VDAB of je hiervoor in aanmerking komt. Hiermee heb je recht op vier uur loopbaanbegeleiding voor 40€.
Ook wanneer je geen recht hebt op loopbaancheques kan je bij ons terecht. Dan gelden andere tarieven: 60€/uur, met minstens een traject van vier uur. Contacteer ons voor meer informatie. 


Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding bij het Arteveldehogeschool loopbaancentrum

Tijdens jouw traject gaan we met respect voor jouw talenten en op het ritme van jouw beweging op zoek naar vitamines voor een zinvolle loopbaan. Het resultaat van jouw traject is dat je een eigen koers binnen je loopbaan weet te kiezen en te realiseren en daarbij rekening houdt met je eigen sterktes, zwaktes, interesses, aard en ambities.

In ons klein, maar professioneel loopbaancentrum staan eigenheid, beweging, inspiratie, ontdekken en uitdaging centraal. 

Tijdens onze gesprekken gebruiken we een rijk arsenaal aan actieve oefeningen, tests en opdrachten. Er wordt geen vast recept gebruikt, wel een menukaart waaruit gekozen wordt afhankelijk van jouw loopbaanvraag. We vertrekken steeds vanuit wat er werkt, wat je kracht en energie geeft.

Enkele reacties:
“Niet alles moet ineens gebeuren, in kleinere stappen leren werken. Tegelijk ook positief blijven denken i.p.v. te doemdenken en ervoor durven gaan.”

 “Ik zou de begeleiding zeker aanraden indien iemand niet weet waar zijn talenten/capaciteiten liggen en niet weet hoe verder in zijn carrière.”

 “Ik had een grote twijfel welke weg ik zou uitgaan. Zonder de begeleiding twijfel ik of ik de stap zou durven zetten naar de opleiding om in de toekomst zelfstandig te beginnen.” 


Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Bel ons om een afspraak te maken voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek! We verkennen jouw loopbaanvraag tijdens deze persoonlijke intake. 
Ben je overtuigd van onze aanpak en wil je met ons in zee? Maak dan jouw eerste afspraak
Dit alles kan telefonisch (09 234 90 30) of via e-mail.
We gaan dan op zoek naar het antwoord op jouw loopbaanvraag in drie sessies van in totaal vier uur. 

Loopbaanbegeleiding Arteveldehogeschool

Wie zijn onze loopbaancoaches?

Onze gecertificeerde en ervaren loopbaancoaches Eva Booms en Lobke Dedrie staan voor jou klaar!

Loopbaanbegeleiding bij het Arteveldehogeschool loopbaancentrum

Eva Booms:  "Ik heb Communicatiemanagement gestudeerd in Nederland en ben door mijn stage in Gent terecht gekomen. Ondertussen werk ik 13 jaar op de dienst Studieadvies van Arteveldehogeschool. Daar begeleid ik studenten en oud-studenten in hun (onderwijs)loopbaan, van eerste studiekeuze tot en met de overgang naar de arbeidsmarkt. Ik geef o.a. training over netwerken, talenten, solliciteren, verder studeren. Ik doe wat ik doe omdat ik geboeid ben door het verhaal achter iedere persoon. Iedereen is uniek en ik ben ervan overtuigd dat je (uiteindelijk) terecht komt daar waar je goed in bent en wat je graag doet. Weten wat je waarden zijn is daarbij heel bepalend. Samen zoeken we dat uit op een betrokken manier.  Tot slot: je kunt op mij vertrouwen, een woord is een woord!"

Lobke Dedrie: “Meer dan vijftien jaar geleden ging ik als bedrijfspsychologe aan de slag bij de dienst Studieadvies van Arteveldehogeschool. Doorheen mijn loopbaan kon ik mijn coachingvaardigheden verder aanscherpen door het begeleiden van studiekiezers, door het coachen van scholen en het geven van trainingen over talentmanagement, netwerken … Ik ben gefascineerd door de unieke sterke punten die iedereen heeft. Het fascineert mij om samen met mensen op zoek te gaan naar hun drijfveren en hoe die zuurstof kunnen geven in hun leven en job. Het geeft mij plezier om anderen te motiveren en het beste in hen naar boven te halen. Als coach geloof ik sterk in het effect van bewegen tijdens de coachingssessies, in binnen- of buitenlucht.”