Onderzoek

Arteveldehogeschool kiest expliciet voor praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek met concrete toepassingen. Het praktijkgericht onderzoek kent een sterke verbinding met het onderwijs, het werkveld en de wetenschap. Hierdoor houden de onderzoeksresultaten de curricula van de opleidingen up-to-date, zorgen ze voorinnovatie en professionalisering van het werkveld en resulteren ze in maatschappelijke dienstverlening. De Arteveldehogeschool bundelt het merendeel van haar onderzoekactiviteiten in vijf onderzoeks- en ontwikkelingscentra (OOC's).

Onderwijs

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Onderwijs focust op krachtig leren voor iedereen, ontwikkeling van onderwijsprofessionals in wend- en weerbare systemen en de relatie tussen educatie en samenleving.

Business & management

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Business & management zet in op duurzaam HR-beleid, ondernemerschap en procesmanagement.

Gezondheid & zorg

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Gezondheid & zorg doet onderzoek naar zorggerelateerde preventie, zet in op de herinrichting van zorgprocessen, empowerment van de patiënt, digitale innovatie en eHealth.

Mens & samenleving

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Mens & samenleving gaat voluit voor participatief onderzoek over de maatschappelijke uitdagingen en zet in op de innovatie van de social profit sector.

Communicatie, media & design

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Communicatie, media & design legt de focus op onderzoek naar nieuwe communicatieformats, sociaal verantwoorde communicatie en de digitale maatschappij.

Blijf op de hoogte

Meer weten over onze recente onderzoeksresultaten? Volg ons op Facebook of Twitter. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Vragen over onderzoek?

Kris Thienpont
Directeur dienst onderzoek en dienstverlening
09 234 94 10

De impact van HIIT@WORK op de mentale gezondheid

Onderzoekers van Arteveldehogeschool stippelden vorig jaar een HIIT@WORK-programma uit, om beeldschermwerkers in beweging te krijgen op de werkvloer. Nu zullen zij in kaart brengen welke invloed het programma heeft op hun mentale gezondheid. 
Lees meer

 

Geslaagde vijfde editie van de Onderzoeksdag

Op dinsdag 6 februari ontving de Zebrastraat meer dan 130 bezoekers voor de vijfde editie van de onderzoeksdag  - een geslaagde editie!
Lees meer