Internationaal ondernemen

Iets voor jou?

De wereld verandert snel, maar jij bent sneller. Met je internationale mindset, je hands-on mentaliteit, talent voor communicatie en je zin voor (internationale) samenwerking word jij de all-rounder waar organisaties vandaag de dag om smeken. Multi-inzetbaar en veerkrachtig? Niet bang om veel en efficiënt te werken? We zien je graag terug in deze richting waarbij we inzetten op je ondernemingszin, talent voor grensverleggende initiatieven en affiniteit met andere culturen.

Internationaal ondernemen (Bedrijfsmanagement)

 

Wat leer je tijdens deze opleiding? 

Aspecten van bedrijfsmanagement in een internationale context hebben voor jou geen geheimen meer. Communicatie, ook in twee vreemde talen? Internationaal samenwerken, ook met studenten van partnerhogescholen? Je gaat ervoor, no doubt. Wij scherpen je interculturele skills aan geven je de kans om je studietraject zelf uit te stippelen aan de hand van seminaries, een buitenlandse studie of studiereizen.  Kortom: wij zorgen voor de leads, jij haalt eruit wat je het meest interessant vindt. Zo geef je je eigen toekomst vorm.  Veerkracht en zelfstandigheid, daar staat deze afstudeerrichting voor. En laat dat nu nét de twee attitudes zijn waar organisaties vandaag de dag om vragen.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het eerste jaar is voor elke student Bachelor in het Bedrijfsmanagement identiek. Pas als je weet waar je écht goed in bent en wat je graag doet, kan je een keuze maken voor één van onze 7 specifieke afstudeerrichtingen. Dat gebeurt aan het einde van het academiejaar. Wij gaan in het eerste jaar trouwens ook volop voor praktijk met door de wol geverfde docenten. Practica, bedrijfsbezoeken en cases verrijken de vakken van je eerste jaar.

Kies je voor Internationaal Ondernemen, dan stomen we je vanaf het tweede jaar klaar om internationaal je mannetje te staan in de bedrijfswereld. Sales, marketing, financieel management, operational excellence, people management of international trade: ons aanbod is breed en jij kiest waarin je je verder wil verdiepen. Er is één constante voor alle vakken van het tweede jaar: je belandt met beide voeten in de praktijk. Voorbeelden zijn onder andere de seminaries die je volgt, de buitenlandse studiereis (China of Washington DC), deelname aan de Global Entrepreneurship week in Rotterdam of het export plan dat je maakt voor een Vlaams bedrijf en dat je met verve voorstelt op handelsmissie in het buitenland.

In het derde jaar zet je de kers op de taart met je stage en je eindwerk (Bachelorproef). Je docenten staan vaak met één been in de praktijk en brengen de realiteit naar je toe. En is België te klein? Dan kan je les volgen bij een van onze vele buitenlandse partnerhogescholen of -universiteiten, of je kan een stage én studie combineren in het buitenland. International mindset? For sure!
Het programma van het eerste jaar vind je hier.
Het programma van het tweede en derde jaar vind je hier.

Carrièreperspectieven

Heb je je diploma Internationaal Ondernemen op zak? Dan ben je klaar om de arbeidsmarkt te veroveren. 95 % van de afgestudeerden in het Bedrijfsmanagement heeft na één jaar een passende job te pakken. (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2017)

Je kan aan de slag in een ruim aantal sectoren en verschillende functies in binnen- én buitenland. Vaak zijn het jobs waar (internationaal) samenwerken, communiceren en commerciële flair centraal staan.  Afhankelijk van waarin je je wil verdiepen, kan je alvast je visitekaartjes laten drukken:  consultant in HR of finance, accountmanager, sales manager/executive/advisor, project manager, recruiter, (product) marketeer, …