Internationale ervaringen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Bachelor Communicatiemanagement krijg je de kans om een semester in het tweede of het derde jaar les te volgen aan een partnerschool of -universiteit in het buitenland. Ga je voor Nederland, Spanje, Canada of China? De keuze is aan jou.

Stage

In het derde jaar van deze opleiding heb je de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Dat kan in Frankrijk, Australië, de Verenigde Staten, Suriname of Mongolië.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Wil je je studies helemaal een internationale toets geven? Ontdek dan zeker ook onze vergelijkbare Bachelor International Communication Management.