Wat na je opleiding?

Je job?

De opleiding Communicatiemanagement leidt je niet specifiek op tot één beroep. Na afloop heb je namelijk een ruim palet aan communicatievaardigheden en -technieken onder de knie. Je kunt dus heel veel kanten uit.

  • Reclame-, marketing- en communicatiebureaus
  • Communicatiediensten van bedrijven
  • PR- en evenementenbureaus
  • Overheidsinstellingen
  • Non-profitorganisaties
  • Commerciële organisaties
  • ...

Ook de mogelijke jobs zijn quasi eindeloos: woordvoerder, copywriter, communicatieambtenaar, eventmanager, merkenstrateeg, conversation manager ...

Doordat je tijdens je opleiding ook zelf bepaalde keuzes maakt (binnen het opleidingsonderdeel Atelier bijvoorbeeld), maak je aan toekomstige werkgevers duidelijk waarin jij je wilt gaan profileren. En door zorgvuldig je stageplaats te kiezen, geef je je latere loopbaan al voorzichtig vorm.

Vind ik werk met dit diploma?

Gemiddeld verlopen vier maanden tussen het afstuderen en het vinden van de eerste job in de beroepssector. Wie een job vindt buiten de sector, heeft gemiddeld vijf maanden nodig om werk te vinden. Een jaar na het afstuderen is slechts 8,4 % van de mensen met dit diploma werkzoekend (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2016).

Liever verder studeren?

Zowat 60 % van onze studenten studeert verder. Aan Arteveldehogeschool kun je via een verkort traject een tweede bachelordiploma behalen. Wil je je verder toeleggen op geschreven of gesproken taal? Dan is de opleiding Journalistiek de perfecte aanvulling. Ook Bedrijfsmanagement en Grafische en digitale media zijn logische vervolgopleidingen. Of wat zou je ervan denken om in één extra jaar ook de Engelstalige variant International Communication Management af te werken?

We bieden daarnaast nog mogelijkheden om je kennis te verdiepen via:

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij je diploma. Zo stroom je via een schakelprogramma door naar een Master in de communicatiewetenschappen. Alle info vind je op de Studiekiezer van de UGent.

Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor mogelijkheden in heel Vlaanderen.