Internationale ervaringen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs krijg je de kans om in het laatste jaar van je opleiding drie tot vijf maanden te studeren aan een partnerschool- of universiteit in het buitenland. Daarnaast kan je in het tweede jaar in het vak ‘Mondiaal Bewustzijn’ kiezen voor een korte verkenning van een week om opvoeding en onderwijs in een Europese stad te ontdekken.

Stage

In het laatste semester van deze opleiding heb je de mogelijkheid om drie maanden naar Afrika, Azië of Zuid-Amerika te gaan. Overal waar jonge kinderen naar school gaan, kan jij aan de slag. Bij onze partnerhogescholen word je volledig ondergedompeld in een andere cultuur en een andere vorm van onderwijs aan jonge kinderen.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

In het tweede jaar volg je het vak ‘Mondiaal Bewustzijn’ samen met buitenlandse studenten die aan Arteveldehogeschool studeren. Dit vak wordt deels in het Engels gegeven. Wie wil kan ‘buddy’ worden van een buitenlandse student. Je maakt deze student een semester lang wegwijs in Gent en wisselt ervaringen uit. Op die manier kan jij dan weer je Engels een boost geven.