Wat na je opleiding?

Je job?

De meeste van onze afgestudeerden starten natuurlijk als leerkracht. Je kan ook werken als zorgleerkracht of begeleider van bewegingsactiviteiten voor kleuters.

Als breed opgeleide bachelor kan je ten slotte ook aan de slag als educatief medewerker in organisaties die bij onderwijs betrokken zijn, bijvoorbeeld de educatieve dienst van een museum.

Vind ik werk met dit diploma?

Onze afgestudeerden vinden doorgaans vlot een job in hun vakgebied. De tewerkstellingskansen verschillen per regio en naargelang je bereid bent om je te verplaatsen.

 

Liever verder studeren?

Zo'n 14 % van onze studenten studeert verder. De Arteveldehogeschool biedt een hele waaier aan mogelijkheden om je kennis te verdiepen:

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je nog tal van andere bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding, bijvoorbeeld Master in de pedagogische wetenschappen. Alle info vind je op www.ugent.be/studiekiezer.

Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor studiemogelijkheden in heel Vlaanderen.

 

Rooms-katholiek of niet?

Ben je gelovig of een zin-zoeker zonder meer? Welkom in de opleiding Educatieve bachelor kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool! In onze multiculturele en –religieuze samenleving leiden wij kleuteronderwijzers op die sterk staan te midden van deze verscheidenheid én die kinderen kunnen begeleiden in de ontwikkeling van hun levensbeschouwelijke identiteit.

Dat is een hele uitdaging! Onze opleiding zal je daarbij ondersteunen. We respecteren daarbij jouw keuzes en bieden daarom een programma met keuzetrajecten aan.  Of je nu kiest voor 'Rooms-Katholieke godsdienst' of 'Levensbeschouwelijke grondhouding' in de kleuterklas, je leert om kleuters te begeleiden, met respect voor jouw eigen levensbeschouwelijke identiteit. Je leert hoe je oprecht kan bijdragen aan het opvoedingsproject van scholen uit verschillende onderwijsnetten. Bijzondere aandacht besteden we aan het project van de Katholieke dialoogschool.

Met je diploma kan je tewerkgesteld worden in de verschillende onderwijsnetten van het Vlaamse onderwijslandschap. Voor een aanstelling als leraar Rooms-Katholieke godsdienst in het kleuteronderwijs is een mandaat vereist dat afgeleverd wordt via de godsdienstinspectie.