Bachelor

Educatieve Bachelor Lager Onderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Mogelijk voor werkstudenten, Campus Brusselsepoortstraat
Wil je een centrale rol spelen in de ontwikkeling van kinderen van 6 tot 12 jaar? Heb je een brede interesse en leg je graag iets uit? In de opleiding Educatieve Bachelor Lager Onderwijs voel je je als organisatorisch talent zeker en vast op jouw plaats. In Vlaanderen moet je een verplichte instaptoets afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen. Deze toets is echter niet bindend, iedereen mag en kan zich inschrijven.

Ontdek de Bachelor Lager Onderwijs

Wat zal je leren?

Wie afstudeert in de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs is niet alleen pedagogisch onderlegd, maar heeft ook troeven in huis die bij andere jobs van pas komen.

Wat na je opleiding?

De meeste afgestudeerden van de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs worden natuurlijk leraar. Afgestudeerden doen er gemiddeld één maand over om een job als leraar te vinden.

Waarvoor kies je?

In de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs krijg je les in kleine groepen, met een coach voor elke groep. Ook onze docenten zijn makkelijk aanspreekbaar.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In het begin van elk semester heb je elke week vier dagen les. Tijdens de week zijn er ook twee lesvrije dagdelen: ideaal om te studeren en opdrachten grondig uit te werken.

Praktisch: waar volg je les?

De Educatieve Bachelor Lager Onderwijs vindt plaats in de campus Brusselsepoortstraat. Een van de grootste troeven van deze campus is zijn centrale ligging.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan deze opleiding starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties. Ook het werkplektraject en het flextraject zijn mogelijkheden.

Starten in februari

Kon je om een of andere reden je studie niet starten in september? Dan is de start in februari misschien iets voor jou. Het februaritraject duurt 3,5 jaar.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Educatieve Bachelor Lager Onderwijs is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hier vind je antwoorden op vaak gestelde vragen over de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs. Vind je het antwoord niet? Contacteer dan de opleiding.

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Na mijn opleiding kon ik direct aan de slag als leerkracht in het zesde leerjaar. Ik vind het fantastisch om mee te gaan in de denkwereld van mijn leerlingen, te zien hoe ze zich gedragen en natuurlijk om deel uit te maken van hun ontwikkeling. Die fascinatie voor kinderen heb ik altijd gehad. Vroeger begeleidde ik in mijn vrije tijd ook kampen.
Sarah-Aïsha De Baerdemaeker
Oud-student Educatieve Bachelor Lager Onderwijs en leerkracht zesde leerjaar

Vragen over deze opleiding?

Educatieve Bachelor Lager Onderwijs
T 09 234 81 00
Contacteer via e-mail

Partners in leren

De onderwijsopleidingen van Arteveldehogeschool bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. 

Ontdek het aanbod