Iets voor jou?

Overweeg je Ergotherapie te studeren, maar twijfel je of het echt iets voor jou is? Onderstaande checklist helpt je op weg.

Moet ik een breed interesseveld hebben?

Toch wel. Een ergotherapeut heeft namelijk een stevige basiskennis van de mens op biomedisch én psychologisch vlak. Onze opleiding omvat dan ook ondersteunende vakken rond anatomische functies en stoornissen, psychologie en sociologie.

Moet ik sociaal zijn?

Zeker weten. Als ergotherapeut heb je zin om met mensen te werken. En misschien nog belangrijker: goesting om ervoor te gaan. Al tijdens de opleiding ga je samen met cliënten en hun omgeving op weg.

Moet ik creatief zijn?

Niet per se, maar het is wel een pluspunt. Je bent vooral geboeid door waar iemand mee bezig is in zijn dagelijkse leven. Op een creatieve manier probeer je zo het handelen thuis, op het werk, met vrienden ... opnieuw mogelijk te maken. Dat doe je zowel met partners als met partners in de zorg.

Instroomgesprek

Voor je je inschrijft, nodigen we je uit op een persoonlijk en verplicht instroomgesprek. Dat is niet bedoeld om je al dan niet te selecteren, wel om samen te bepalen of Ergotherapie echt iets voor jou is.

Kostprijs

Ergotherapie is een relatief dure opleiding. In het eerste jaar betaal je voor boeken, cursussen en studiemateriaal ongeveer € 950. In het tweede jaar is dat € 540, in het derde € 190. Voor een voltijdse inschrijving betaal je € 890 euro per jaar (€ 105 euro voor beursstudenten).