Wat na je opleiding?

Je job?

Als ergotherapeut kom je terecht in het ruime werkveld van de gezondheidszorg: algemene en gespecialiseerde ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra, medisch-pedagogische instituten, dagverblijven, psychiatrische centra, scholen voor buitengewoon onderwijs, beschutte woonvormen ...

Je kan ook aan de slag als zelfstandig ergotherapeut en kiest zelf of je werkt met kinderen, volwassenen of ouderen.

Vind ik werk met mijn diploma?

Onze studenten doen gemiddeld iets meer dan twee maanden over de zoektocht naar een geschikte job. Een jaar na het afstuderen is slechts 3,5 % van de afgestudeerden met dit diploma werkzoekend (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2016).

Liever verder studeren?

Zo'n 36,4 % van onze studenten studeert verder. Aan de Arteveldehogeschool kan je via een verkort traject een tweede bachelordiploma behalen, bijvoorbeeld Bachelor in het onderwijs of Bachelor in het sociaal werk.

We bieden daarnaast nog mogelijkheden om je kennis te verdiepen via:

Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je talloze bachelor-, master- en vervolgopleidingen die aansluiten bij je diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een Master in de Ergotherapeutische wetenschap of Master in de gezondheidsvoorlichting en -bevordering. Alle info vind je op de Studiekiezer van de UGent.

Check ook www.hogeronderwijsregister.be en www.onderwijskiezer.be voor studiemogelijkheden in heel Vlaanderen.