Bachelor

Journalistiek

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Ben je steeds op de hoogte van het laatste nieuws en ben je geboeid door alles wat met media te maken heeft? Heb je zin om in een crossmediale werkomgeving ondergedompeld te worden waar je zowel teksten leert schrijven als met audio en video leert werken van de meest ervaren rotten uit het vak? Dan is onze Bachelor Journalistiek weggelegd voor jou!

Over de Bachelor Journalistiek

Waarom voor ons kiezen?

De media is een sector in volle beweging. De opleiding houdt de vinger aan de pols, leert je werken met de laatste technieken en tools, zodat jij eindigt met de competenties die nodig zijn in het werkveld.

Wat ga je leren?

Je leert niet enkel researchen en schrijven, je wordt ook een geweldige storyteller met audio, foto en video. Lessen over politiek, mediarecht en geschiedenis geven je een stevige theoretische basis, maar de focus ligt op praktijk.

Lesrooster en curriculum

De praktijkvakken volg je in klasgroepen van maximum 30 studenten. Voor de maatschappijvakken zit je in grote groep samen in een aula.

Internationaal avontuur

Via ons netwerk van liefst 110 buitenlandse partneruniversiteiten en - hogescholen ligt de wereld aan je voeten. Sowieso trek je tijdens je laatste week bij ons Over De Grenzen.

Begeleiding op jouw maat

Zit je met vragen over je studiekeuze, -financiering of -methode? Worstel je met faalangst of een burn-out? Kom langs voor een goed gesprek. Dat jij je goed in je vel voelt tijdens je studie is onze prioriteit.

Wat na je opleiding?

Zes op de tien studenten studeren eerst nog wat verder. Door je profileringstraject, stage en praktische skillset heb je sowieso een goedgevulde rugzak om je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten.

Starten in februari

De start in september gemist? Als je begint in februari kan je - mits een inhaalbeweging - alsnog samen afstuderen met de andere eerstejaars. Of je spreidt jouw opleidingsprogramma over 6 of 7 semesters.

Trajecten op maat

Al een diploma op zak? Naargelang jouw expertise kan je een extra diploma Journalistiek behalen op één of twee jaar tijd. Jouw studies combineren met werken? Via afstandsleren behaal je op eigen tempo jouw bachelordiploma Journalistiek.

Praktisch: campus & veelgestelde vragen

Campus Kantienberg wordt jouw homebase. Kinepolis, de Overpoort en het Sint-Pietersplein zijn vlakbij en de historische binnenstad is op wandelafstand.

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Als kind was Kuifje mijn lichtend voorbeeld: ik wou als reporter de wereld zien en droomde er zelfs van om oorlogsverslaggever te worden. De Bachelor Journalistiek was voor mij dan ook een logische keuze. Ik legde mij er vooral toe op digitale media en magazines. De tijd krijgen om iets uit te spitten en een mooi verhaal te brengen, dat was het voor mij helemaal. Een journalist moet in mijn ogen vooral creatief zijn en naar buiten kijken.
Niel Van Herck
Oud-student Bachelor Journalistiek en digitaal strateeg, copywriter, reisblogger en docent

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Journalistiek
T 09 234 71 30
Contacteer via e-mail