Bachelor

Mondzorg

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Wil je graag aan de slag in een tandartspraktijk, ziekenhuis of een andere zorginstelling? Als Bachelor Mondzorg mag je handelingen uitvoeren in de mond van de patiënt, in tegenstelling tot een tandartsassistent.

Vraag je brochure aan per post of via e-mail.

Ontdek de Bachelor Mondzorg

Voor je start: instroomgesprek

Om er helemaal zeker van te zijn dat mondzorg echt iets voor jou is, hebben we alvorens je komt inschrijven graag een verplicht en persoonlijk online gesprek met jou.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Bekijk het opleidingsprogramma van de bachelor Mondzorg: welke vakken krijg je en waarop focust deze opleiding aan Arteveldehogeschool?

Vrijstellingen

Op zoek naar het document om jouw vrijstellingen voor de opleiding Mondzorg aan te vragen - of wat meer uitleg over de procedure?

Wat zal je leren?

Wil je graag aan de slag in een tandartspraktijk of een andere zorginstelling? Als Bachelor Mondzorg mag je handelingen uitvoeren in de mond van de patiënt.

Waarvoor kies je?

Onze lesgevers staan zijn mee met de recentste ontwikkelingen in hun vakgebied. Vanuit hun praktijkkennis begeleiden je ze stap voor stap naar het werkveld.

Begeleiding op maat

Dienst studieadvies helpt onze mondzorgstudenten voor praktische tips over studeren, studiekeuze of een goed persoonlijk gesprek wanneer je dat wil.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Mondzorg volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Wat na je opleiding?

Maar liefst 69% van de ondervraagde tandartsen geeft aan dat de nood aan een Bachelor Mondzorg eerder groot of zeer groot is.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Mondzorg is een geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De volgende review vindt plaats in het AJ '21-'22.

Online infodag op zaterdag 27 juni: schrijf je nu in

Op infodag@home bekijk je opleidingspresentaties en spreek je met studiekeuzeadviseurs, docenten en studenten. Zo eenvoudig als videobellen met familie en vrienden.
Meer details en inschrijven

De tandarts met wie ik samenwerk vindt preventie heel belangrijk, maar komt er gewoonweg niet aan toe. Er zijn altijd wel andere urgenties. Ze is blij dat er nu iemand is die wel tijd en aandacht kan maken voor een goede controle en preventie.
Celeste Jacobs
Oud-student Mondzorg en halftijds docent aan Arteveldehogeschool & werkt in een tandartspraktijk

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Mondzorg
T 09 234 71 40
Contacteer via e-mail