Bachelor

Podologie

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Als je graag podoloog wil worden, dan is de Bachelor Podologie uiteraard de beste keuze. Dat je aan de slag gaat met voeten is een evidentie, maar daarnaast maak je ook orthesen, voer je 3D-voetscans uit en ontdek je de CADCAM-technologie. Bovendien heb je een preventieve rol en mag je assisteren bij voetchirurgie. Ook sociaal zijn is belangrijk, je komt namelijk in contact met een verscheidenheid aan cliënten en andere zorgverleners.

Vraag je brochure aan per post of via e-mail.

Over de Bachelor Podologie

Wat zal je leren?

Ben je geïnteresseerd in de podologische behandeling van huid- en nagelaandoeningen? In de praktijk moet je van beide markten thuis zijn.

Wat na je opleiding?

Podologen zijn breed inzetbaar en kunnen heel wat verschillende functies uitoefenen. Een jaar na afstuderen is slechts 5,1% van de afgestudeerden met dit diploma werkzoekend.

Waarvoor kies je?

We zijn de enige hogeschool in Vlaanderen die de Bachelor Podologie aanbiedt. Je docenten zijn mee met de nieuwste trends en staan met beide voeten in het werkveld.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het aantal contacturen is gemiddeld 25 uur per week. Daarnaast ben je ongeveer 15 uur per week bezig met studeren, oefeningen en lesvoorbereidingen maken.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Podologie volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van een aantal eerder verworven kwalificaties die aangeven dat je een leertraject hebt doorlopen.

Starten in februari

Je kan je studie ook starten bij het begin van het tweede semester in februari. Je schrijft je dan in voor een beperkt aantal opleidingsonderdelen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Podologie is een erkende en geaccrediteerde opleiding en werd beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Online infodag op zaterdag 27 juni: schrijf je nu in

Op infodag@home bekijk je opleidingspresentaties en spreek je met studiekeuzeadviseurs, docenten en studenten. Zo eenvoudig als videobellen met familie en vrienden.
Meer details en inschrijven

Een goede podoloog? Dat is niet degene die bijvoorbeeld de beste zolen maakt, maar iemand die luistert naar de mensen en de ideale behandeling voor hén kiest. Je kan als podoloog wel een idee in je hoofd hebben, maar het is de toepassing die telt.
Emma Bolle
Oud-student Podologie en zelfstandig podoloog

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Podologie
T 09 234 71 50
Contacteer via e-mail