Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Bedrijfsmanagement

Rechtspraktijk

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Deze afstudeerrichting is voer voor dossiervreters: mensen die complexe juridische kwesties met grote precisie weten te analyseren en er vervolgens in mensentaal over kunnen communiceren. Je verdiept je in alle takken van het recht en koppelt dat aan een glashelder bedrijfseconomisch inzicht. Dat geeft je een unieke positie op de arbeidsmarkt. Je kan als vastgoedmakelaar aan de slag, maar evengoed word je juridisch adviseur, paralegal, notariaatsmedewerker, griffier of consultant.

Vraag je brochure aan per post of via e-mail.

Over deze afstudeerrichting

Wat zal je leren?

In de opleiding wordt er gewerkt rond zes essentiële pijlers: de burger, de onderneming, de overheid, werk en familie, vastgoed en methodiek & communicatie.

Wat na je opleiding?

De opleiding Rechtspraktijk is daarnaast de enige afstudeerrichting die – via een schakelprogramma – leidt naar een diploma Master in de Rechten.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het eerste jaar is voor elke student identiek. Pas aan het einde van het eerste academiejaar maak je een keuze voor een van onze zeven afstudeerrichtingen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Bedrijfsmanagement volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Verkort traject en vrijstellingen

Je kan via een verkort traject nog een tweede afstudeerrichting kiezen of een extra bachelordiploma behalen. Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen.

Starten in februari

Wil je je heroriënteren of een nieuwe opleiding starten in februari? Na het eerste gemeenschappelijke jaar kies je via een traject op maat voor een van de afstudeerrichtingen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Online en telefonisch advies bij studiekeuze

We staan klaar om je te helpen bij alle vragen die je hebt bij het kiezen van een opleiding.

Online infodag op zaterdag 27 juni: schrijf je nu in

Op infodag@home bekijk je opleidingspresentaties en spreek je met studiekeuzeadviseurs, docenten en studenten. Zo eenvoudig als videobellen met familie en vrienden.
Meer details en inschrijven

Ik wil later aan de slag op de griffie. Hier krijgen we een goede basis recht, die veel praktischer is dan bij een universitaire studie
Amber Lievens
Tweedejaarsstudente Rechtspraktijk

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Bedrijfsmanagement
T 09 234 71 20
Contacteer via e-mail