Bachelor

Sociaal Werk

180 studiepunten, Starten in februari mogelijk, Campus Sint-Annaplein
Ben je geëngageerd en wil je graag het verschil maken? Ga dan voor de veelzijdige Bachelor Sociaal Werk. Wil je graag met jeugd of in de cultuursector werken? Of ben je toch meer geïnteresseerd in HRM? Al van bij de start kies je voor het algemeen traject Sociaal Werk of voor de afstudeerrichting Personeelswerk (HRM).

Over deze bachelor

Wat zal je leren?

Tijdens deze opleiding word je een geëngageerd sociaal werker die zowel individuen als sociale groepen ondersteunt, informeert en versterkt.

Wat na je opleiding?

Als Bachelor Sociaal Werk krijg je toegang tot een brede arbeidsmarkt. De tewerkstellingsmogelijkheden zijn talrijk en beloven een gevarieerde loopbaan.

Waarvoor kies je?

Werk je het liefst educatieve projecten uit met groepen, of los je liever individuele hulpvragen op in een een-op-eenrelatie? Bij ons hoef je niet te kiezen.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Praktijkervaring vormt de ruggengraat van de Bachelor Sociaal Werk en bouw je stap voor stap op. Bij elke fase word je begeleid door onze docenten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Verkort traject en vrijstellingen

Als je al een diploma uit het hoger onderwijs hebt, kom je in aanmerking voor een verkort traject. Je kan de opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Sociaal Werk heeft zijn stek op Campus Sint-Annaplein. Deze campus is een sfeervol gebouw en is centraal gelegen in het centrum van Gent.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Sociaal Werk is een erkende en geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Starten in februari

Ligt je huidige opleiding je niet en wil je overstappen naar onze opleiding Sociaal Werk? Dan is de start in februari misschien iets voor jou.

Schrijf je in voor de infodag op 25 april

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Dat ik later wou werken met jongeren, wist ik al vrij snel. Wat ik precies wou doen was minder duidelijk. Tijdens mijn opleiding Sociaal Werk mocht ik stage lopen in het CLB Trikant in Roeselare. Die stage verliep zo goed, dat ik er na mijn diploma meteen aan de slag kon.”
Siel Ternest
Oud-student Sociaal Werk en leerlingenbegeleidster

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Sociaal Werk
T 09 234 94 00
Contacteer via e-mail

Ontdek de Sociaal Werk Academie

De Sociaal Werk Academie organiseert bijscholingen, opleidingen, studiedagen, lezingen en debatten die telkens een relevant thema voor sociaal werkers aansnijden. Bekijk hier ons actueel aanbod.

Meer weten