Bachelor

Vroedkunde

180 studiepunten, Campus Kantienberg
Ben je geïnteresseerd in nieuw leven en het hele proces voor en na de geboorte? Wil je leren hoe je prille ouders het best kan ondersteunen? Ben je daarnaast ook nog verantwoordelijk, sociaal en zelfstandig? Ontdek onze Bachelor Vroedkunde, in 2014 nog verkozen tot de beste van Vlaanderen.

Vraag je brochure aan per post of via e-mail.

Ontdek de Bachelor Vroedkunde

Wat zal je leren?

Je verdiept je zowel in de verloskunde als in neonatologie, infertiliteit en gynaecologie. En je leert omgaan met de toekomstige ouders, ook in moeilijke situaties.

Wat na je opleiding?

Je kan aan de slag in een ziekenhuis, maar vindt ook werk als zelfstandige bij jonge gezinnen thuis: voor, tijdens en na de bevalling.

Waarvoor kies je?

Vroedvrouw is een medisch beroep. Je hebt dus de medische bevoegdheid om een perfect normaal verlopende zwangerschap, arbeid en bevalling te begeleiden.

Hoe ziet je opleiding eruit?

In totaal loop je 40 weken stage: 20 weken op de verlosafdeling, 8 weken op de kraamafdeling en drie keer vier weken in het keuzepakket.

Vrijstellingen

Je kan de opleiding Vroedkunde ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van eerder verworven kwalificaties nadat je een formeel leertraject hebt doorlopen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor onder andere advies rond je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Bachelor Vroedkunde is een erkende en geaccrediteerde opleiding en werd beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Online infodag op zaterdag 27 juni: schrijf je nu in

Op infodag@home bekijk je opleidingspresentaties en spreek je met studiekeuzeadviseurs, docenten en studenten. Zo eenvoudig als videobellen met familie en vrienden.
Meer details en inschrijven

Ik werk bij ‘Zwanger in Brussel’. Dat doe ik supergraag. Patiënten komen de hele zwangerschap bij ons op consultatie, we begeleiden de arbeid en bevalling thuis en in het ziekenhuis. En na de bevalling gaan we op huisbezoek. We hebben dus van begin tot einde opvolging en contact met de mama. Dat vind ik veel leuker dan alleen bij de bevalling aanwezig te zijn.
Noa Mottard
Oud-student Vroedkunde en werkt bij ‘Zwanger in Brussel’

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Vroedkunde
T 09 234 71 40
Contacteer via e-mail