Graduaat

Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief

Wil je aan het werk als bibliothecaris of documentalist? Het graduaat Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief stoomt jou helemaal klaar en biedt je ruime beroepsmogelijkheden!

Inhoud

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het standaardtraject voor het Graduaat Informatiebeheer duurt drie jaar. De opleiding bevat vier stages en heeft twee afstudeerrichtingen: Bibliotheek en Archief.

Praktische info

Het Graduaat Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief volg je op de campus Tinelstraat. Maak kennis met de opleiding tijdens een van onze infodagen.

Starten in februari

Kan je door omstandigheden pas in februari instappen? Binnen het Graduaat Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief is dit perfect mogelijk.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een diploma hoger onderwijs of verworven credits uit een verwant studiegebied? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen.

Waarvoor kies je?

Standaard bieden we het Graduaat Informatiebeheer aan in drie jaar, maar je kan ook het versnelde traject volgen. Dan volg je drie dagen les per week in plaats van twee.

Wat na je opleiding?

Met dit graduaatsdiploma op zak kan je allerlei richtingen uit. Als informatiedeskundige zet je je in voor klantgerichte dienstverlening in een digitale omgeving.

Wat zal je leren?

Het spreekt voor zich dat je alle ins en outs van de sector zal leren kennen, net als de recentste methodes om informatie te verzamelen, te structureren en te delen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE INFODAG OP 25 APRIL

Kom naar onze infodag op 25 april 2020. Stel al je vragen aan lesgevers, praat met studenten, ontdek het studiemateriaal en kom de sfeer opsnuiven op de campus. Tot dan!

Het fijne aan het Graduaat Informatiebeheer is dat je meteen weet waar je aan toe bent. Je maakt al van bij het begin kennis met de praktijk, dus je merkt ook direct of de job jou ligt. Voor mij was het alvast een schot in de roos.
Sam Bordon
Oud-student Graduaat Informatiebeheer en medewerker bibliotheek en digitalisatie bij ADVN