Dit is een brief voor alle zorgverleners met een hart voor ouderen

Gezondheid en Zorg

Voor alle zorgverleners die voor en met ouderen een echte thuis creëren, waar ze kunnen blijven genieten van het leven. Voor iedereen met een droom om samen wonen en leven vorm te geven, in een warme buurt. Om een liefdevolle zorgrelatie op te bouwen, waarin iedereen van betekenis kan zijn voor de ander. Die droom hebben wij ook!

Mondzorg

Maar we beseffen dat het geen gemakkelijke tijden zijn voor de zorgsector. Je voelt je misschien soms machteloos en gefrustreerd. Het is moeilijk om je recht te houden in een relationeel mensbeeld, terwijl het net dat is wat ouderen en hun gezinnen nodig hebben.

Je staat er niet alleen voor. We hebben de voorbije jaren verschillende methodes en modellen rond wonen en leven ontwikkeld in Vlaanderen. Nu bundelen wij onze krachten in het ‘Netwerk Wonen en Leven’. Sense of Home, de Woonleefwijzer, de Betekenisvolle Activiteiten Methode, Behoeften Gebaseerde Zorg en het Referentiekader Dementie slaan de handen in elkaar. Elk van deze modellen gaat voor een authentieke, warme zorgrelatie, met oog voor het unieke van elke persoon. Een zorgrelatie waarin zowel jij als de oudere van betekenis zijn voor elkaar. Elk model heeft uiteraard zijn eigen accenten. Ben je hiermee aan de slag gegaan? Bouw met vertrouwen verder aan de weg die je bent ingeslagen. Kriebelt het om ermee aan de slag te gaan en ben je op zoek naar de modellen die best passen bij jou? Dit overzicht zet je op het juiste spoor: https://padlet.com/Sproud/netwerkwonenenleven

Als Netwerk Wonen en Leven willen we elkaar versterken. Maar we willen vooral jou en je collega’s  een duwtje in de rug geven. De toekomst is samen!

Behoeften gebaseerde Zorg
Betekenisvolle Activiteiten Methode
Referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor mensen met dementie
Sense of Home
Woonleefwijzer