Gratis gastcollege over AI content door Chris Ume

Media en technologie
Communicatie, Media en Design

Chris Ume geeft een gratis online gastcollege over AI content aan Arteveldehogeschool op dinsdag 19 december van 19 tot 21 uur. In de Verenigde Staten heeft Chris deelgenomen aan America’s Got Talent en is hij wereldberoemd geworden door zijn deepfake video van Tom Cruise.

Chris Ume AI content deepfake

Vlaming Chris Ume richtte in 2021 het bedrijf Metaphysic op, waar hij hyperrealistische beelden creëert met kunstmatige intelligentie. Het bedrijf blies de juryleden van America's Got Talent omver met AI-content van Simon Cowell en Elvis Presley. Hij werkte ook samen met Robert Zemeckis en Tom Hanks aan de film HERE, en werd dit jaar opgenomen in de Time Magazine-lijst van de 100 meest invloedrijke bedrijven ter wereld.

Onlangs riep het AI-filmpje waarin een kunstmatig gegenereerde Jean-Luc Dehaene campagne voert voor CD&V heel wat juridische en ethische vragen op. Het filmpje was ook niet bijzonder goed gemaakt volgens Ume. Hij is zich zeer bewust van de impact die AI-technologie zal hebben op verschillende kunstvormen, maar ziet tegelijkertijd kansen.

> Schrijf je hier in voor de gratis gastles over AI content.