Arteveldehogeschool krijgt positief rapport in NVAO-instellingsreview

Eline Comer

Kwaliteit zit in ons DNA. En dat erkent ook de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), die onze hogeschool afgelopen academiejaar onder de loep nam. Het resultaat? Een positief oordeel dat de nadruk legt op onze sterke kwaliteitscultuur, ambitie en doordacht plan van aanpak.  

Arteveldehogeschool kwaliteit

De NVAO, een onafhankelijk accreditatieorgaan, voert regelmatig beoordelingen uit bij instellingen voor hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. In de recentste instellingsreview werd Arteveldehogeschool grondig onder de loep genomen. De focus? Die lag op verschillende aspecten van onze hogeschool, waaronder het onderwijsbeleid, de digitale transformatie en de manier waarop we kwaliteit blijven waarborgen. 

Om de commissie een duidelijk beeld te geven van deze facetten, boden we hun met een kritische reflectie en twee locatiebezoeken een diepgaand inzicht in onderwijsbeleid, met inbegrip van de manier waarop we zelf instaan voor de kwaliteit van onze opleidingen. Nu is de zaak geklonken: onze hogeschool sluit deze instellingsreview opnieuw af met een positief oordeel.

Vooruitdenkende hogeschool 

Het rapport benadrukt de weldoordachte aanpak van Arteveldehogeschool en prijst ons als “vooruitdenkende instelling met een warm hart voor haar studenten.” Arteveldehogeschool investeert voortdurend in het ontwikkelen en implementeren van moderne leermethoden en technologieën om studenten een optimale leerervaring te bieden.  

Lerende organisatie 

Een ander aspect dat in het bijzonder werd geprezen, was de betrokkenheid van studenten, docenten en medewerkers bij de hogeschool. De NVAO waardeerde de sterke band tussen studenten en docenten, die bijdraagt aan een positieve leeromgeving. Ook onze inspanningen op het gebied van studentenbegeleiding ontving lof. 

De commissie oordeelde daarnaast ook dat Arteveldehogeschool een duidelijke en weldoordachte visie op onderwijsbeleid heeft, waar blended learning sterk in verankerd is. Gecombineerd met de sterke kwaliteitscultuur van de hogeschool en het solide kwaliteitszorgsysteem waarmee we de kwaliteit van onze opleidingen waarborgen, oordeelt de NVAO dat we een kwalitatieve hogeschool zijn met een duidelijk zicht op onze aandachtspunten.  

Algemeen directeur Tomas Legrand, reageert met trots en tevredenheid:

Op dit uitermate positieve oordeel ben ik bijzonder trots. De commissie (h)erkent onze lange traditie in het samenspel tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld en meent dat we alles in huis hebben om hier verder in te excelleren. Ook looft ze onze ambitieuze strategische aanpak in digitale transformatie.

Dit resultaat hebben we te danken aan de gedrevenheid en betrokkenheid van alle docenten, medewerkers en studenten van Arteveldehogeschool. Zij belichamen de sterke kwaliteitscultuur die de revisiecommissie uitdrukkelijk looft. Die kwaliteit vind je op alle niveaus en in alle domeinen; het hart van deze organisatie klopt dus echt op meerdere plaatsen.
Tomas Legrand
Algemeen directeur

Meer weten over de resultaten van de instellingsreview?