Een inspirerende avond over diversiteit en inclusie tijdens Network Talks

Tine Vyvey
Onderzoek & Samenwerking

De tweede editie van Network Talks was een knallend succes! Op dinsdagavond 16 mei kwamen ondernemers, HR-managers, beleidsmedewerkers en onze in-house experts samen voor een avond vol inspiratie en nieuwe inzichten over het belangrijke thema Diversiteit en Inclusie op de werkvloer. Uiteraard was er ook volop gelegenheid tot netwerken, onder het genot van een hapje en een drankje.

Network Talks - auditorium

Gedurende de avond werden er drie belangrijke onderwerpen besproken. Het eerste onderwerp richtte zich op het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving. De interactieve gesprekken en gedeelde ervaringen gaven de deelnemers waardevolle inzichten over hoe ze discriminatie kunnen aanpakken en een werkomgeving kunnen creëren waarin iedereen zich welkom voelt.

Een ander belangrijk onderwerp was het aantrekken van internationaal talent voor organisaties. Hierbij kregen de deelnemers de gelegenheid om hun organisatie aantrekkelijker te maken voor internationals. Door het delen van best practices, tips en strategieën werden waardevolle inzichten geboden. Dit hielp hen om diversiteit en inclusie op de werkvloer te bevorderen en internationale medewerkers zich sneller en makkelijker verbonden te laten voelen binnen het bedrijf.

Network Talks 2023 sfeerbeeld

We weten allemaal dat technologie zich voortdurend ontwikkelt, en bedrijven zijn zich daar ook van bewust. Maar worden deze technologieën wel correct ingezet? En kunnen we deze gebruiken om inclusiever te communiceren? Nieuwe technologieën kunnen waardevolle tools zijn om de kwaliteit van werk te verbeteren. Tijdens Network Talks werd besproken hoe we AI-tools zoals ChatGPT beter kunnen inzetten om de communicatie van een organisatie te versterken op het gebied van diversiteit en inclusie.

Tijdens één-op-één gesprekken konden professionals en ondernemers hun vragen op onze in-house experten loslaten en zo persoonlijk advies ontvangen over hun specifieke uitdagingen.

De succesformule van Network Talks? Het matchen van vragen van bedrijven en organisaties met de expertise van onze gedreven onderzoekers. Dit evenement bood een unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met professionals, gezamenlijk de uitdagingen binnen hun sector aan te pakken, nieuwe onderzoeksvragen te formuleren en samenwerkingen op het gebied van onderzoek aan te gaan.

Op naar de volgende editie en tot dan!

© Kato Schelfhout