Het begeleidingsprogramma heeft als doel projecten met investeringssubsidies te ondersteunen en te coachen om de kwaliteit van de projecten te verhogen door gezamenlijk leren. Dit omvat het opdoen van kennis, evalueren, reflecteren, uitwisselen en ontwerpen.

Dit gebeurt via een begeleidingstraject waarbij de organisaties met elkaar in contact brengen via lerend netwerken, coachingsmomenten en vraaggestuurde begeleiding.

  • Netwerkdag 1: kwaliteitsvolle basisvoorzieningen en inrichting van jeugdinfrastructuur. @Kazematten Gent, 23 juni 2023
  • Netwerkdag 2: kwaliteitsvolle basisvoorzieningen en inrichting van jeugdinfrastructuur. @Kortrijk, 24 oktober 2023

Door middel van een grondige omgevingsanalyse en uitgebreide bevraging binnen het Vlaamse jeugdwerk streven we ernaar een waardevolle inspiratiegids en toolkit te ontwikkelen. Deze bron van begeleiding is specifiek ontworpen om projectmedewerkers van jeugdinfrastructuurprojecten doeltreffend te ondersteunen bij de aanpak van hun projecten.

De omgevingsanalyse is gericht op het begrijpen van de unieke uitdagingen, behoeften en best practices binnen het Vlaamse jeugdwerk. Hierdoor verkrijgen we inzicht in de diversiteit van projecten, variƫrend van infrastructuurwerken tot participatie- en vergroeningsinitiatieven. De bevraging van belanghebbenden binnen het jeugdwerk levert waardevolle input op vanuit verschillende perspectieven, waardoor de gids en toolkit een breed scala aan relevante informatie kunnen bevatten.

De uiteindelijke inspiratiegids en toolkit zullen concrete en praktische richtlijnen bieden, afgestemd op de specifieke context van jeugdinfrastructuurprojecten. Door deze initiatieven willen we niet alleen de kwaliteit van de projecten verhogen, maar ook bijdragen aan een duurzame en succesvolle implementatie van jeugdvoorzieningen in Vlaanderen.

Partners

Maak kennis met het team

Samenwerken met ons?

Vraag onderzoek op maat aan

We helpen je graag met het formuleren van je onderzoeksvraag en -aanpak.