Binnen Bewegen op Verwijzing wordt de preventieve gezondheidsfilosofie ‘Bewegen is het beste medicijn’ zeer letterlijk genomen. Onder meer vanwege de lage kostprijs, de intensieve begeleiding op maat door de coach én de opvolging via de huisarts is BOV een uitermate geschikt platform om kwetsbare doelgroepen te bereiken. Vanaf 2021 kunnen in bepaalde regio's ook andere zorgprofessionals zoals bijvoorbeeld apothekers, kinésisten en arts-specialisten (ziekenhuis) doorverwijzen naar de BOV-coach. 

De vakgroep Lichamelijke opvoeding/Bewegingsrecreatie, optie ‘Adapted Physical Activities’ van de Arteveldehogeschool onderzocht de werking en de toegankelijkheid van het BOV-project op vraag van de lokale stuurgroep van de zorgregio Gent. Daarbij werd een bijzondere focus gelegd op doelgroepen met een lagere socio-economische status en/of een migratieachtergrond. 

Benieuwd naar de aanbevelingen van de onderzoekers? In het kader 'Publicaties' kan je de voornaamste bevindingen raadplegen.

Wil je meer weten over dit project of zie je mogelijkheden om samen te werken met de hogeschool? Neem dan contact met dimitri.vrancken@arteveldehs.be

Neem ook een kijkje in het digitaal archief van de Arteveldehogeschool voor actuele bachelorproeven over dit onderwerp.

Partners

De onderzoeksacties waren zowel kwalitatief als kwantitatief van aard en kwamen tot stand door samenwerking van verschillende partners zoals de Arteveldehogeschool, stad Gent, LMN Regio Gent, Logo gezond+, de werkgroep evaluatie en het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw.

Onderzoeksrealisaties en -publicaties

tijdschrift 2

Artikel

Bewegen is het beste medicijn. Maar laat het zich ook makkelijk voorschrijven?

tijdschrift 1

Artikel

Bewegen op verwijzing. van het dokterskabinet naar de sportkleedkamer.

Contacteer de onderzoeker

Samenwerken met ons?

Vraag onderzoek op maat aan

We helpen je graag met het formuleren van je onderzoeksvraag en -aanpak.